Ταξίδι στην Πολωνία (2013)

Δευτέρα (18/11/2013)

Οι καθηγητές συνοδοί παρακολούθησαν από την υπεύθυνη καθηγήτρια του E-twinning στην Πολώνια ένα τρίωρο μάθημα στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου σχετικά με το εργαλείο Twinspace του E-twinning προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος και η παρουσίαση των σχολείων, των εταίρων και των Διεθνών Oργανισμών κάθε χώρας με νέες τεχνολογίες .

Οι μαθήτριες μας, Σταυρούλα Παπαγεωργίου, Λαμπρινή Ρουφογάλη και Εύα Αντωνίου κατάφεραν να δώσουν την εικόνα του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας με την χρήση νέων τεχνολογιών. Στην συνέχεια ο υπεύθυνος του προγράμματος και οι τοπικές αρχές δώρησαν αναμνηστικά δώρα στις μαθήτριες και στις υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Μαρούγκα Αιμιλία (διευθύντρια), κ. Κερά Ελευθερία (συντονίστρια του προγράμματος) και κ. Μπακώλη Δήμητρα. Ακολούθησε μια υπέροχη δεξίωση που επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την πολωνική φιλοξενία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν απεικονίζουν την φιλική και εγκάρδια υποδοχή των Πολωνών εταίρων μας.

Τρίτη (19/11/2013)

Πραγματοποιήθηκε μονοήμερο ταξίδι στην Βαρσοβία, ξενάγηση στην παλιά πόλη με έμπειρο ξεναγό και μάθημα ιστορίας στο Παλάτι του Κάστρου.

Τετάρτη (20/11/2013)

Διεξήχθησαν μαθήματα βιολογίας και ιστορίας στο πάρκο Jata, όπου οι μαθητές με βιωματικό τρόπο και λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά απέκτησαν γνώσεις για την χλωρίδα και την πανίδα της Πολωνίας.

Στην συνέχεια οι μαθητές παρέδωσαν μαθήματα με την μέθοδο των Ldl (λειτουργώντας ως καθηγητές) σχετικά με τα προστατευόμενα μνημεία της Unesco στην Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία και Ολυμπιακοί αγώνες). Παράλληλα αποφασίστηκε από όλα τα παιδιά ο τέλειος «Δεκάλογος του Σχολείου», ενώ δημιουργήθηκε μια έκθεση με κάρτες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι φωτογραφίες αποδίδουν τον ενθουσιασμό των μαθητών που παρακολούθησαν αυτά τα μαθήματα.

Πέμπτη (21/11/2013)

Πραγματοποιήθηκε εκδρομή στην Εθνικό Πάρκο Bialowesa που είναι προστατευόμενο από την Unesco. Έγινε ξενάγηση στο μουσείο φυσικής ιστορίας και στο πάρκο με τους βίσωνες και άλλα προστατευόμενα είδη ζώων.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το άναμμα φωτιάς στο δάσος και τραγούδια από όλα τα παιδιά στο πλαίσιο της γνωριμίας με άλλες κουλτούρες και την προσπάθειας ενίσχυσης της πολυπολιτισμικής επαφής.

Παρασκευή (22/11/2013)

Επισκεφτήκαμε νηπιαγωγεία του Lukow. Επίσης οι καθηγητές συνοδοί παρέδωσαν μαθήματα (Clil lessons) σχετικά με την Ημέρα Ανεξαρτησίας (28η Οκτωβρίου 1940).

Έγινε η τελετή λήξης, η απονομή των βεβαιώσεων και αποχαιρετιστήριο γεύμα. Ακολούθησε βραδιά για τους κατοίκους του Lukow. Οι μαθητές και οι καθηγητές στον χώρο του σχολείου προετοίμασαν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, χόρεψαν ελληνικούς χορούς και παρέσυραν με το κέφι τους και το τραγούδι όλους τους επισκέπτες.