Συναυλία του Κολλεγίου Αθηνών με τη συμμετοχή της χορωδίας και της ορχήστρας του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας, στις 28/2/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή συναυλία του Κολλεγίου Αθηνών με την συμμετοχή της χορωδίας και της ορχήστρας του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο εξαιρετικός καθηγητής και μουσικός κύριος Θάνος Θεοδωρόπουλος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, δύο εκ των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών της σύγχρονης εποχής.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνονται και 90 χρόνια από την ίδρυση του Κολλεγίου Αθηνών, στο χώρο του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Μέσα από ένα προσεγμένο πρόγραμμα και την κατάλληλη οργάνωση που διέπει κάθε δραστηριότητα του κυρίου Θεοδωρόπουλου, μαθητές, φίλοι, συνάδελφοι και γονείς ταξίδεψαν σε μουσικά μονοπάτια μέσα από τις μελωδίες και τις φωνές μικρών και μεγάλων φίλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας κ. Μαρούγκα Αιμιλία η οποία τόνισε : « Κύριε Θεοδωρόπουλε, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η τοπική κοινωνία της Μάνδρας που τόσο πολύ σας έχει αποδεχτεί και αγαπήσει, αλλά και εγώ προσωπικά, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί παράλληλα με το πρόγραμμα Comenius που υλοποιούμε, παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις, με την πληθώρα των καινοτόμων προγραμμάτων και των λοιπών δράσεων του σχολείου, συμβάλλατε καθοριστικά στην πολιτισμική αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας και στο άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελεί το διαρκή εκπαιδευτικό μου όραμα και στόχο? Ήταν μια βραδιά υπέροχη! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ »

Ο κύριος Θεοδωρόπουλος έχει διατελέσει καθηγητής μουσικής στο Γυμνάσιο Μάνδρας και στο 5ο Δημοτικό Μάνδρας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά, δεν είναι άλλωστε τυχαίο όπου όλοι τον αποκαλούν Θάνο, αποδεικνύοντας ότι το εξαιρετικό φιλικό περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια γύρω του, είναι καρπός μιας σκληρής προσπάθειας να μυήσει τους μαθητές του στα μυστικά μονοπάτια της μουσικής μέσα από σύγχρονους τρόπους και μεθόδους διδασκαλίας .

Ο κύριος Θάνος Θεοδωρόπουλος, σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών, Το 1996 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών λαμβάνοντας Βραβείο Μουσικής εις μνήμην Μίνωος Δούνια. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Madison – Wisconsin, Η.Π.Α. Σήμερα, παράλληλα με τη συνθετική και την ερμηνευτική του δραστηριότητα, εργάζεται ως καθηγητής μουσικής. Παράλληλα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Του ευχόμαστε τα καλύτερα!